Iratkozz fel hírlevelünkre!

Boraink

Fehérborok


Irsai Olivér száraz fehérbor

Borát parfümös illata teszi egyedivé. Diszkrét savtartalma mellett lendületes bor amely mindig friss, fiatalos bort ad. Citrusos illata, zamata kedveltségének kulcsa.

Irsai Olivér


Chardonnay „Szeretet"

A szeretet az élet mindennapi kenyere
A világ méltán leghíresebb szőlőfajtája itt a kunsági borvidéken is otthonra talált. Friss, száraz, határozott karakterű, virágra emlékeztető, intenzív illat és zamat anyagok jellemzik e fehérbort. Külön szépség, hogy a borban aszalt gyümölcsre emlékeztető ízek is felfedezhetők. Kiemelkedő évjáratokban egy barrique tétel is készül a reduktív társa mellé.

Chardonnay Szeretet 2013.


Izsáki Arany Sárfehér

Egykoron táblácskákban folyt a szőlőművelés. Sok fajtával dolgoztak. Az Izsákiak tetszését egy bőtermő szőlő nyerte meg, melynek bogyója fehér volt és olyan nehéz, mint a sár.
Száraz minőségi fehérbor
Az arany sárfehérről sok legenda maradt fenn, de nézzük a tényeket. Az Izsáki Arany Sárfehért elsőként nyilvánították védett eredetű borrá 2006. február 3-án. Ezt a fajtát csak Izsák és a környező tíz település telepítheti és készíthet belőle bort. Amit pedig kevesen tudnak, hogy a híres festő, Csontváry Kosztka Tivadar öccse, a gyógyszerész Kosztka László volt az apostola a szőlő ezen mértékű elterjedésének. Az arany sárfehérben kellemes illat mellett elegáns savak dominálnak, amely igazán jellemzővé teszi a fajtát. Igazi különlegessége a fajtára jellemző, egyedi íz világa és állandó frissessége, gyümölcsössége.

Izsáki Arany Sárfehér 2013.


Cserszegi Fűszeres

Semmi sem emlékeztet a múltra olyan hatásosan, mint egy illat.
Winston Churchill

Tisztelettel adózva dr. Bakonyi Karcsi bácsinak.
Száraz minőségi fehérbor
A fajta, amit a Balatonnak teremteremtettek, de az Alföldön talált hazára. Legendás keresztezője mindenki Karcsi bácsija dr. Bakonyi Károly 1960-ban házasította Cserszegtomajon irsai olivért és piros tramini szőlőt. A cserszegi fűszeres fajta a maga hihetetlen illatával csak ebben a száraz stílusban élvezhető igazán. Jellemzően Izsákhoz köthető fajta, amely a Beck tanya dűlőben termett. Citrusos, bodzás illata, egyszerű, mégis karakán savszerkezete minden korosztály és mindkét nem képviselői között sikert arat.

Cserszegi Fűszeres 2013.


Kunsági Muskotály

Most eredj és élj, mert a világ a Tiéd!
Hamvas Béla

Muskotály szőlőből válogatott borházasítás: cserszegi fűszeres és irsai olivér
Félédes minőségi fehérbor
Igazi muskotályos illattal rendelkezik ez a borpárosítás, melyben a cserszegi fűszeres és az irsai olivér randevúzik. A találkozás pedig szép, kedves teltséget eredményez, ezáltal finom lecsengésű, 30 g/l cukortartalmával már majdnem édes borba forduló cuvée-t kóstolhatunk.

Kunsági Muskotály 2013.


Rosé


Kunsági Kékfrankos Rosé

A természet erkölcs nélküli és nem erkölcstelen! Mérhetetlen hosszú ideje létezett még mielőtt ideérkeztünk. Nem tudta, hogy jövünk és fütyül ránk.
Stephen Jay Gould

Száraz minőségi rozébor
Mára oly divatos szín lett ez a rózsaszín, ez a könnyed pink. Egy bor, ami épp olyan mint a színe: élénk, hivalkodó, könnyed, igazi egynyári kaland. Valljuk, hogy az igazi rozé csakis kékfrankosból készülhet, így kapunk egy gyümölcsös, izgatóan buborékos, üde rozét, mely a nyár ízeit, hangulatait adja vissza. Egy mondattal jellemezve: „Olyan az illata, mint az angyalok verejtéke."

Kunsági Kékfrankos Rosé 2013.


Vörösborok


Kunsági „Vitéz" Kadarka

A Vitéz Kamuthy kezet fog a pasával, kinek a kezét úgy megszorítja, hogy a pasa ujjhegyéből kiserken a vér.
Száraz minőségi vörösbor
A kadarka fajta maga az élet. Nem egyszerű vele, rengeteget kell törődni vele a szőlőben: rothad, bora vékonyka, szinte nem is vörös, szinte csak piros, olykor téglaszínű, máskor barnás. De van benne valami egészen különleges, ami mindezen gondok fölé emeli, az a könnyed, gyümölcsös, fűszeres illat és íz, ami miatt újra és újra nekiveselkedünk a fajtának. A kadarka olyan mint az élet, nem egyszerű, de nagyon szeretjük, mert igazán különleges.

Kunsági Vitéz Kadarka 2011.

Kunsági Kékfrankos

Nem lehet szerelem nélkül maradandó és becses dolgot alkotni!
Krúdy Gyula

Száraz minőségi vörösbor
A kékfrankos hazánk igazi zászlóvivő vörösbora, a legelterjedtebb kékszőlő fajta. Legendája szerint a soproni gazdák Bonaparte Napóleon idején csak a magasabb értékű kék frankosokat fogadták el a katonáktól a fehér színű háborús papírpénz helyett. Ez így ugyanakkor nem volt igaz, de azóta is magasabb értéket képvisel ez a fajta az átlagosnál. A kékfrankost gránátvörös színe mellett meggyes illata, zamata, karakán savai jellemzik. Sokat várunk ettől a fajtától, ez egy egész életre szóló igazi szerelem köztünk és a kékfrankos között.

Kunsági Kékfrankos 2013.

Kunsági Cabernet Franc

Vannak emberek, akiknek jót kívánok, bár jobbat kívánhatnék nekik!
Száraz minőségi vörösbor
Az elterjedt francia fajták egyike. Általában sauvignon és merlot fajtákkal társítják. Bora rendkívül gazdag és komplex, a nagy tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően hosszú életet jósolunk neki. Igazán különleges mélyvörös a színe, illatában és ízében a vanília dominál, hosszú, bársonyos lecsengés jellemzi.

Kunsági Cabernet Franc 2013.

Csúcsborok:

Kunsági „Sansz" Cuvée

Kékfrankos & cabernet franc 50-50 %
Mivel előtted senki sem volt képes egy tökéletes kört rajzolni, biztos lehetsz benne, hogy a te köröd teljesen a tied lesz! És csak ilyen módon van esélyed eredeti lenni.
Pablo Picasso

Száraz minőségi vörösbor
Pincészetünk csúcsházasítása egy rendkívüli évjáratból. Egy olyan házasság, melynél mindkét félnél sokat vártunk és kaptunk. A kékfrankos adja a tekintélyt, a komoly, markáns savakat, a testet. A cabernet franc pedig engedékeny, kissé behízelkedő fajta, étcsokis, meggyes vonallal egészíti ki a bor textúráját, és teszi a bort komoly, érett, komplex vörössé. Érdemes egy sanszot adni neki.

Kunsági Sansz Cuvée 2011.

Kunsági Elizabeth Rajnai Rizling

A nők különleges kis sarkot tesznek félre a szívükben olyan bűnökért, amelyeket még nem követtek el.
Cornella Otis Skinner

Késői szüretelésű édes minőségi fehérbor
Isten az én esküvésem. Ezt jelenti az Elizabeth név, de benne van a Liza is, a könnyed, édes, szertelen kislány. Ha a tézis igaz, és valóban vannak női és férfi borok, akkor ez egy igazi kontyalávaló nedű. A késői novemberi szüret igazi töppedt szőlőt eredményezett, amely 100 g/l cukortartalommal örvendeztetett meg bennünket. Az érett, aszalt gyümölcsös ízek, a rajnai rizling páratlan illatanyagai, a hosszú lecsengés igazi királynővé emeli ezt a bort.
Syngenta quadris díj I. helyezett. X. Pannon bormustra Top 50 desszertbor

Kunsági Elizabeth Rajnai Rizling 2007.

Kunsági Jégbor Rajnai Rizling

Az igazi lelki társ az, aki bátorít, hogy kövesd az álmaidat!
Miranda Moti

Édes minőségi fehérbor
Ami Tokajnak az aszú, az a többi borvidéknek a jégbor. Ez a különleges desszertbor, ami a németektől eredeztethető, az 1970-es években érkezett Magyarországra. Technológiája igen bonyolult. Meg kell várni, hogy az éjszakai átlaghőmérséklet egymást követő négy napban -7 celsius fok legyen. Az így szüretelt szőlőkből a víz elpárolgott, a cukor felhalmozódott, így egy rendkívül gazdag és édes mustot kapunk, melyet kisfahordós érleléssel tehetünk igazán komplexé, egyedivé. A rajnai rizling különösen alkalmas erre a technológiára. Bora kandírozott gyümölcsökre és mézre emlékeztet, édes, de nem negédes.

Kunsági Jégbor Rajnai Rizling 2010.

Kunsági Zorro

Vörös, töppedt szőlőből válogatott borházasítás
Kékfrankos & cabernet franc 50-50%
Kevés igazán kalandos lelkületű és csapodár hős létezik.
Isabel Allende

Kései szüretelésű édes minőségi vörösbor
A vörösborok közül egy olyan borválogatást szerettünk volna készíteni, amely tüzes borként spanyol táncba visz mindenkit és igazi forróvérűség önti el kóstolóját. A késői szüretnek köszönhetően a bor finom édessége szépen harmonizál a fajtajelleggel. Zorró jön, lát, győz és igazságot tesz.

Kunsági Zorro 2007.

Elmúltál 18 éves?

Nem Igen