HOZZÁVALÓK


50dkg csirkemell
1fej főzőhagyma
2gerezd fokhagyma
1doboz medve sajt
2dl száraz Birkás Irsai fehérbor

bors
petrezselyem
1ek vaj
1.5dl húsalaplé

ELKÉSZÍTÉS


Egy serpenyőben, a felhevített vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, és alaposan átpirítjuk.
A bort egy kisebb lábasban a felére visszaforraljuk, majd a húshoz öntjük, és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott sajtot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és addig kevergetjük, amíg a sajt krémessé nem válik.
Ezután a ragut felöntjük a húsalaplével, azután hozzákeverjük a vajat, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és összeforraljuk. A ragut párolt rizzsel vagy főtt tésztával kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rendezvények

Az alábbi rendezvényeken személyesen is megismerkedhet a Birkás borok különleges kínálatával

Szegedi borfesztivál
Borjour
2024-06-14-tól
Kecskemét street food & borsétány
2024-06-26-tól
2024-06-29-ig
Fezen
2024-07-31-tól
2024-08-03-ig
Kecskemét Hírös hét
2024-08-21-tól
2024-08-27-ig
Budafoki Pezsgő és borfesztivál
Szegedi Bor tér
2024-09-18-tól
2024-09-22-ig