HOZZÁVALÓK
50dkg csirkemell
1fej főzőhagyma
2gerezd fokhagyma
1doboz medve sajt
2dl száraz Birkás Irsai fehérbor
só
bors
petrezselyem
1ek vaj
1.5dl húsalaplé
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőben, a felhevített vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, és alaposan átpirítjuk.
A bort egy kisebb lábasban a felére visszaforraljuk, majd a húshoz öntjük, és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott sajtot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és addig kevergetjük, amíg a sajt krémessé nem válik.
Ezután a ragut felöntjük a húsalaplével, azután hozzákeverjük a vajat, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és összeforraljuk. A ragut párolt rizzsel vagy főtt tésztával kínáljuk.