A magyar borok nem véletlenül világhírűek, hisz magyar szőlőből készülnek, amelyek sokkal édesebbek és zamatosabbak mint külföldi társaik.

  1. Frissebb

Ha helyi terméket vásárolunk, biztosak lehetünk benne, hogy az a zöldség vagy gyümölcs nemrég még a földeken volt. A hazainak ugyanis nem kell napokat, esetleg heteket utaznia, mire hozzánk ér, megehetjük röviddel a szüretelés után!

  1. Egészségesebb

Magyarországon különösen szigorúak az élelmiszer-biztonsági előírások. Emellett a hazaiban kevesebb a mesterséges anyag, hisz szinte azonnal az asztalra kerül, nem kell heteket kibírnia.

  1. Munkahelyeket őrizhetünk meg

A hazai élelmiszerek egy jelentős részét kis, családi gazdaságok állítják elő, méghozzá nagyon kemény munkával. Fontos az, amit tesznek, és jó érzés tudni, hogy a pénzünk az ő zsebükbe kerül. Rajtuk keresztül a magyar gazdaságot is élénkíthetjük.

  1. Környezetbarát

Egy importtermék sokszor napokat, sőt heteket utazik, mire hazánkba ér. Ehhez rengeteg üzemanyag kell, ami igazából feleslegesen szennyezi a környezetet. A hazai termékeknek ezzel szemben jóval kisebb az ökológiai lábnyoma.

  1. Finomabb

Legalábbis nekünk, magyaroknak. Hisz ha egy család rendszeresen helyi termékeket vásárol, megszokja a sajátosságait, ami után a külföldi könnyen csalódás lehet. A magyar gyümölcsök általánosságban sokkal édesebbek és zamatosabbak.

  1. Megbízható

Ma Magyarországon csaknem 170 cég mintegy 4000 terméke és szolgáltatása viseli a Magyar Termék védjegyek valamelyikét. A védjegy egyfajta biztosíték, hogy a termék, amit a polcról leemeltünk valóban magyar, ellenőrzött alapanyagokból készült, és jó minőségű.

Népszerű védjegyes termékek:

  1. Az őstermelő a barátunk is lehet

A magyar borok nem véletlenül világhírűek, hisz magyar szőlőből készülnek, amelyek sokkal édesebbek és zamatosabbak mint külföldi társaik – erről Birkás Zoltán szőlész-borász mesélt a Metropolnak. – De a magyar gyümölcsök és zöldségek nemcsak finomabbak, hanem egészségesebbek is. Itthon ugyanis a szabályok sokkal szigorúbbak, csak minimális növényvédőszert lehet használni. Ha őstermelőtől vásárolunk, az azt is jelenti, hogy bizalmat szavazunk neki. Ez pedig akár egy új barátság kezdete is lehet – mondta a szakember, aki azt javasolja, hogy aki teheti, az őszi időszakban mindenképp igyon mustot, ugyanis kiváló immunerősítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rendezvények

Az alábbi rendezvényeken személyesen is megismerkedhet a Birkás borok különleges kínálatával

Szegedi borfesztivál
Borjour
2024-06-14-tól
Kecskemét street food & borsétány
2024-06-26-tól
2024-06-29-ig
Fezen
2024-07-31-tól
2024-08-03-ig
Kecskemét Hírös hét
2024-08-21-tól
2024-08-27-ig
Budafoki Pezsgő és borfesztivál
Szegedi Bor tér
2024-09-18-tól
2024-09-22-ig